אחת הדרכים היעילות להאריך את חיי המדף של תפוחי אדמה היא אחסון בתנאים הנכונים. יש לשמור תפוחי אדמה במקום קריר, יבש וחשוך, כגון מזווה או מרתף. הימנעו מאחסנתם במקרר, שכן הטמפרטורה הקרה עלולה לגרום להם להשחים ולפתח טעם מתוק. חשוב גם להרחיק אותם ממקורות אור, שכן זה יכול לגרום להם לנבוט.
התייבשות: דרך נוספת להאריך את חיי המדף של תפוחי אדמה היא על ידי ייבושם. אתה יכול לעשות זאת על ידי חיתוך דק וייבוש באוויר או שימוש במייבש. לאחר שתפוחי האדמה יבשים לחלוטין, ניתן לאחסן אותם בכלי אטום למשך מספר חודשים.
שימורים: שימורים היא שיטה יעילה נוספת לשימור תפוחי אדמה. כדי לשפוך תפוחי אדמה, אתה צריך לקלף ולחתוך אותם לחתיכות קטנות, ואז לארוז אותם לצנצנות מעוקרות ולעבד אותם במיכל לחץ. תפוחי אדמה משומרים יכולים להחזיק מעמד עד שנה.
הקפאה: הקפאה היא שיטה פופולרית נוספת להארכת חיי המדף של תפוחי אדמה. כדי להקפיא תפוחי אדמה, אתה צריך להלבין אותם תחילה, ואז לתת להם להתקרר ולהתייבש. לאחר שהם יבשים, אתה יכול לארוז אותם לתוך שקיות הקפאה ולאחסן אותם במקפיא. תפוחי אדמה קפואים יכולים להחזיק מעמד מספר חודשים.