במיה תוצרת כחול לבן

בקרוב אצלנו על הצלחת בכל בית בישראל, פיתוח חדשני של במיה מעמק חרוד שבצפון, יותר גדולה, יותר בריאה ובעיקר תוצרת כחול לבן

בישראל אוהבים את במיה הקצרה, לעומת זאת בעולם בעיקר בהודו, מעדיפים את במיה הענקית, זו שמגיעה לאורך של 5-10 ס"מ ומככבת כמעט בכל מנה מקומית. בימים אלו במיה מסוג חדש, שאינה נפוצה בישראל, נכנסת לאט לאט ובקרוב תככב את הצלחת שלנו.

מדובר בבמיית ענק, הנהוגה במזרח הרחוק בעיקר בהודו, שתוצג מטעם ארגון מגדלי הירקות, בועידת ישראל לחקלאות ה-15 שתתקיים ב2-3 לספטמבר בירושלים ותעסוק כולה בחשיבות בטחון המזון, עידוד והכפלת תוצרת חקלאית כחול לבן והפחתת יוקר המחייה.

פרסום

נתיב דודאי, חוקר וותיק מטעם המכון הוולקני, חבר בארגון מגדלי הירקות מספר לנו על הבמיה בישראל שגדלה כיום בעמק חרוד שבצפון:  עד כה הבמיה שהכרנו בישראל היא במיה קצרה, כזו שגודלה בעיקר על ידי המגזר הערבי, במיה מעט מתבגרת, סיבית יותר, לכן לא אוכלים אותה כשהיא גדולה אלא רק כשהיא קצרה, זה הטיפוס שאוהבים בארץ. לעומת זאת, ישנה במיה שאוכלים אותה בכל מיני מקומות בחו"ל, במיוחד בהודו, זוהי במיה ענקית באורך של 5-10 ס"מ וגם כשהיא גדולה היא לא סיבית. במזרח הרחוק נהוג לא לאכול אותה שלמה, כמו שאוכלים אותה פה במזרח התיכון, אלא חותכים אותה לחתיכות ועושים ממנה מעדנים ותבשילים הודים.

כרגע נתיב דודאי חבר בארגון מגדלי הירקות, מספר שהוא עובד על הפיתוח של במיה החדשה בארץ, ובעתיד הקרוב יצאו זנים חדשים שמיודעים לתבשילים פה בישראל. אז איך הפכה הבמיה מירק נישתי, שעיר ורירי ליקירת השפים בארץ ובעולם?

מתחקיר עיתון החקלאות משוב לחקלאות עולה כי למרות שכבר למעלה מעשור הביקוש לבמיה הולך וגובר בארץ ובעולם, למרבה הצער הבמיה מעולם לא זכתה לתקציבי מחקר באופן מסודר לא על ידי מכון ולקני ולא על ידי מועצת הצמחים, ולא על ידי שום גוף מחקר בישראל. יתרה מכך חברת ״סנפרוסט״ (חברת בת של תנובה שהייתה בעבר בבעלות החקלאים והיום היא חברה בבעלות סינית) רוכשת כבר שנים רבות טונות של במיה ממצרים.

ישנם מקומות בעולם שבהם אוכלים במיה כל יום, כל היום, ממש כמו שאצלנו אוכלים מלפפון בסלט. כיום יבול הבמיה בישראל הוא קטן ומגיע לשווקים מהשטחים, מהמשולש ומחקלאים ערבים בגליל. הבמיה הקפואה שנמכרת בסופרים, מגיעה בכמויות גדולות מיבוא בעיקר ממצרים מה שמוכיח שהביקוש גדול מהיצע.

לקראת ועידת ישראל לחקלאות ה-15  מארגני הוועידה וארגון מגדלי הירקות יוצאים בקריאה שיותר חקלאים יגדלו את הבמיה ויותר חוקרים ומדריכים בישראל יחקרו את הבמיה ויסייעו במציאת פתרונות יעילים לקטיף הבמיה הנחשב לקשה במיוחד. תהליך שבוודאי יהפוך את הבמיה שהביקוש עליה הולך וגדל , לגידול רווחי ומשתלם עבור עשרות חקלאים ואולי מאות בעתיד.

פרסום

הבמיה, או בשמה הלטיני היביסקוס אסקולנטוס, היא ירק שחלקנו מתקשים לחבב. היא רירית, דביקה, שעירה, קשה לקלף אותה ועוד יותר קשה לקטוף ולגדל אותה. אבל כל אלה לא הפריעו לה להפוך, כאמור, ליקירת השפים, שחלק משלבים אותה בתבשילי סבתא ברוטב עגבניות וחלקם במנות ראשונות כירק אופנתי מתוחכם. בניו יורק בסצנת המסעדות במנהטן, מרבים להשתמש בבמיה, או כפי שהיא מכונה שם אוקרה.

ועידת ישראל לחקלאות ה-15 שתתקיים ב-2-3/9 בי"ם תעמוד בסימן הבטחת בטחון המזון בישראל, הפחתת יוקר המחייה והכפלת הייצור החקלאי. ועידת ישראל לחקלאות תיערך בנקודת זמן מאתגרת ומורכבת, בה החקלאות הישראלית נאבקת על קיומה בצפון ובעוטף עזה, מתמודדת עם מחסור חמור בכוח אדם בעקבות המלחמה ועם רפורמות המאיימות על ענפים רבים ומשברים שונים.

‎להרשמה ופרטים אודות הועידה https://mashov.co/

תודה שאתם מבקרים בפורטל החקלאות המוביל אגרונט. אגרונט הוא פורטל חקלאות מקצועי וותיק שעוסק במגוון תחומי חקלאות של ירקות פירות וגידולי שדה גד"ש. בפורטל החקלאות חדשות לחקלאות, מאמרי חקלאות מובילים, זני ירקות ופירות חדשים, פורום חקלאות מקצועי עם מומחים לשאלות ותשובות שיענו על שאלות בתחום החקלאות. בנוסף מכרזים לחקלאות, לוח הודעות לחקלאות, חיפוש חברות לתחום החקלאות, חידושים של חברות חקלאיות, מחירי ירקות ופירות, הדרכה לגידולים חקלאיים, רשימת משווקים ועוד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

זנים חדשים של תפוח ודובדבן ניטעו בחודשי המלחמה בגליל ובגולן

20 באוקטובר 2024

במיה תוצרת כחול לבן

14 באוגוסט 2024

זני פירות הדר חדשים
"מנגו ננסי" והפרי העשיר ביותר בארץ בוויטמין סי!
זנים מסחריים שיאריכו את עונת הדובדבן
גדילן מצוי marianum Silybum משפחת המורכבים Asteraceae
זנים חדשים של תפוח ודובדבן ניטעו בחודשי המלחמה בגליל ובגולן

20 באוקטובר 2024

במיה תוצרת כחול לבן

14 באוגוסט 2024

זני פירות הדר חדשים
"מנגו ננסי" והפרי העשיר ביותר בארץ בוויטמין סי!
תמיד לדעת לפני כולם

השארו מעודכנים

השאירו פרטים לקבלת עידכונים למייל

בחירת תחום עניין

כדי להיות תמיד מעודכנים