היחידה לחקלאות וחדשנות גולן שבמכון שמיר משיקה מודל חדשני וראשון מסוגו בישראל לגידול ברוקולי וכרובית בשיטת הידרופוניקה. הימים הראשונים של הקטיף המיני המסחרי מצביעים על הצלחה רבה, כאשר הירקות המגודלים במערכות אגרוטכניות חדשות זוכים לשבחים על טעמם ואיכותם.
כחלק מהפיילוט החדש, החלה יחידת היישום וההכשרה בחוות היישום של היחידה לחקלאות וחדשנות גולן באבני איתן בגידול ברוקולי וכרובית במערכות הידרופוניות מגוונות. מערכת זו מאפשרת גידול ללא אדמה, דבר המאפשר לגדל את הירקות גם בעונת הקיץ החמה, כאשר גידולם בתנאי האקלים המקומיים קשה.
מוריה סנדלר, מנהלת החווה, ציינה: "התוצאות הראשוניות מעודדות מאוד. היכולת לגדל ברוקולי וכרובית בקיץ ללא אדמה, תוך שמירה על איכות וטעם ברמה גבוהה, והפחתת השימוש בריסוסים, מהווה פריצת דרך חשובה. האקלים הקריר בגולן מאפשר לנו לפתח מודל כלכלי חדש שיכול להוות פתרון משמעותי לשוק החקלאות בישראל."
לאחר הצלחת מחזור הגידול הראשון, החלה השבוע יחידת היישום במחזור גידול נוסף, הפעם עם זני ברוקולי יפניים מיוחדים, בשיתוף עם חברת הזרעים 'גדות-אגרו'. זנים אלה נבחנים בעקבות יתרונם בזמן גידול קצר משמעותית בהשוואה לזנים מוכרים.
סנדלר הוסיפה: "הגידול בהידרופוניקה היה קצר יותר לעומת הזנים הרגילים הגדלים באדמה. כעת אנו מתרגשים לבדוק את התוצאות עם הזנים היפניים המיוחדים."
יאיר גולן, מנהל היחידה לחקלאות וחדשנות גולן במכון שמיר, הדגיש: "השילוב של ידע אגרונומי מתקדם, שיתוף פעולה עם חברות זרעים וטכנולוגיה, ותפיסה יזמית כלכלית, מאפשר לנו להוביל מו"פ ייחודי בישראל ולחשוב מחוץ לקופסה."
היחידה לחקלאות וחדשנות גולן ממשיכה להיות בחזית החדשנות החקלאית עם מחקרים ויישומים חדשים שמזניקים את התחום קדימה.