מיכאל ברנדויין, עולה חדש מארצות הברית וסטודנט לתואר שני במדעים ביו-רפואיים באוניברסיטה העברית גילה דרך לנטרל את החיידקים עם פולימר חדשני. מיכאל ברנדויין, זוכה פרס קיי לשנת 2014, צילום: האוניברסיטה העברית אכילת פירות וירקות לא תמיד טובה כל כך לבריאות. הערך התזונתי של פירות מגיע לפעמים בליווי של חיידקים שנדבקים לפירות ולירקות ולאריזה שבה הם מגיעים. מיכאל ברנדויין, עולה חדש מארצות הברית וסטודנט לתואר שני במדעים ביו-רפואיים באוניברסיטה העברית גילה דרך לנטרל את החיידקים הללו עם פולימר חדשני. פיתוח זה זיכה אותו בפרס קיי, שהוענק לו במסגרת אירועי חבר הנאמנים של האוניברסיטה. יישום, חברת מסחור הטכנולוגיות של האוניברסיטה העברית מחזיקה בפטנטים מאושרים על הטכנולוגיה, אשר מוסחרו בהצלחה לבי.גי. טכנולוגיות מקיבוץ בית גוברין, להמשך פיתוח וייצור. הצטברות של חיידקים היא בעיה הולכת וגוברת בתעשיית המזון בכלל ובתוצרת טרייה בפרט, במיוחד לאור העובדה שתוצרת טרייה לרוב נצרכת ללא בישול מוקדם. כמו כן, המודעות ליתרונות הבריאותיים של פירות וירקות הביאה לגידול בצריכה שלהם. הצטברות של חיידקים יוצרת ביופילם, קרום שמביא להתרבות של חיידקים, שמתקשרים זה עם זה דרך אותות שהם מפרישים אחד לשני. באופן זה החיידקים המזיקים יכולים התרבות ולהיות אלימים כלפי הגוף המארח – הפרי, הירק והאריזה. המולקולה TZD -6 הינה פיתוח ייחודי של האוניברסיטה העברית. מולקולה זו נלחמת בהצטברות החיידקים על ידי שיבוש התקשורת ביניהם. החיידקים, שאינם יכולים לזהות מה יש בסביבתם, לא מתרבים ולא הופכים לאלימים ומזיקים היות והם סבורים שהם לבד. החידוש במחקר של ברנדויין, שנעשה בהנחיית פרופסור דורון שטיינברג, מהחוג למדעים ביו-רפואיים באוניברסיטה העברית, הוא יצירת פולימר שבתוכו הוטבעה המולקולה שמשבשת את התקשורת הבין חיידקית. טקס הענקת פרסי קיי מתקיים מדי שנה באוניברסיטה העברית מאז 1994. הפרס מוענק על ידי יצחק קיי מאנגליה, והוא ניתן לסטודנטים ואנשי סגל של האוניברסיטה שהביאו לגילויים ופיתוחים מדעיים חדשים . Share on facebookShare on twitterShare on emailShare on pinterest_shareMore Sharing Services |